М. Дулатұлы атандағы ЖББМ жанындағы «Айгөлек» шағын орталығында наурызнама он күндік аясында жоспарға сәйкес «Қазақтың ұлттық тағамдары» тақырыбы бойынша ата-аналар түрлі тағамдар дайындап, Тагирдің анасы Д. С. Макенова «Женттің» жасалу жолдарын көрсетіп

М. Дулатұлы атандағы ЖББМ жанындағы «Айгөлек» шағын орталығында наурызнама он күндік аясында жоспарға сәйкес «Қазақтың ұлттық тағамдары» тақырыбы бойынша ата-аналар түрлі тағамдар дайындап, Тагирдің анасы Д. С. Макенова «Женттің» жасалу жолдарын көрсетіп, балалармен бірге жентті түрлі пішіндер жасады.
Мақсаты: Ұлттық тағамдарды пайдалана отырып, балаларға олардың қандай еңбекпен жасалатынын түсіндірумен, қатар қандай жолмен алынатынын, түрлерін үйрету арқылы құндылықтарды және тағамдарға деген сүйіспеншілігін арттыру. 2. Балаларды ұлтжандылыққа, көргенділікке, терең ойлай білуге, жан-жақтылыққа тәрбиелеу. 3. Ұлттық тағамдардың аттарын меңгерту, сөздік қорын молайта отырып, сөздерді тәжірибеде қолдана білуге баулу, дұрыс тамақтана білуге тәрбиелеу.