План мероприятий по организации здорового питания
в КГУ «ОСШ №34»
ОО Осакаровского района УО Карагандинской области
на 2022-2023 учебный год
№ |
Мероприятия |
Срок |
Ответственные |
|
||
1. Создание нормативно – правовой базы организации питания |
|
|||||
1. |
Издание приказа об организации питания |
сентябрь |
Директор |
|
||
2. |
Изучение нормативных документов вышестоящих организаций по вопросам организации питания |
В течение года |
Администрация школы |
|
||
2. Информационно – аналитическая деятельность |
|
|||||
1. |
Совещания при директоре: |
сентябрь – май
|
Директор школы, арендатор, зам директора по ВР |
|
||
2. |
Подготовка материалов по итогам организации питания в ОООР |
июнь |
Зам директора по ВР |
|
||
3. |
Проведение мониторинга отношения учащихся и родителей к организации буфетного питания в школе. |
Раз в полгода |
Отв. За питание |
|
||
3.Организационная деятельность |
|
|||||
1. |
Анкетирование учащихся и родителей по вопросу качества питания детей в столовой и организации питания детей в домашних условиях |
декабрь |
Ответственный за питание, кл. руководители |
|
||
2. |
Составление графика дежурства учителей в столовой |
Раз в четверть |
Зам директора по ВР |
|
||
3. |
Составление графика приёма пищи.
|
Сентябрь
|
Ответственный за питание |
|
||
4 . Просветительская деятельность |
|
|||||
1. |
Беседы с учащимися о правильном питании |
В течение года |
Классные руководители |
|
||
2.
|
Проведение классных часов: «Режим дня» «Культура приема пищи» «О здоровом питании» |
В течение года |
Классные руководители |
|
||
2. |
Проведение родительских собраний «Правильное питание – один из факторов укрепления здоровья» |
март |
Классные руководители |
|
||
|
||||||
3. |
Праздник «За здоровый образ жизни» в рамках празднования дня здоровья |
Апрель |
Классные руководители |
|
||
4. |
Оформление стенда «Здоровое питание» Обновление материалов стенда |
Сентябрь ежемесячно |
Ответственный за питание |
|
||
5. Контрольная деятельность |
|
|||||
1. |
Контроль за санитарно – гигиеническим состоянием пищеблока |
ежедневно |
Медработник |
|
||
2. |
Контроль за качеством поступаемых продуктов, сроками реализации, качеством приготовления блюд |
ежедневно |
Бракеражная комиссия |
|
||
Б
Дұрыс тамақтануды ұйымдастыру бойынша іс-шаралар жоспары
«No34 ОҚШ» КММ-де
Қарағанды облысы Осакаров ауданы ҮЕҰ
2022-2023 оқу жылына арналған
№ |
Іс-шаралардың |
Соңғы мерзімі |
Жауапты |
|
1.Қоғамдық тамақтандырудың нормативтік-құқықтық базасын құру |
||||
1. |
Қоғамдық тамақтандыруға тапсырыс беру |
қыркүйек |
директоры |
|
2. |
Қоғамдық тамақтандыру мәселелері бойынша жоғары ұйымдардың нормативтік құжаттарын зерделеу |
жыл бойы |
мектеп әкімшілігі |
|
2. Ақпараттық-талдау қызметі |
||||
1. |
Директорлардың кездесулері: – Швед үстелі мен тағам сапасын ұйымдастыру
|
қыркүйек - мамыр |
Мектеп директоры, жалға алушы, ВР жөніндегі директордың орынбасары |
|
2. |
ЖШҚ-да қоғамдық тамақтану нәтижелері бойынша материалдарды дайындау |
маусым |
Директордың BP жөніндегі орынбасары |
|
3. |
Мектепте фуршеттік тамақты ұйымдастыруға оқушылар мен ата-аналардың қатынасын бақылау. |
Жарты жылда бір рет |
Тамақтану үшін жауапты |
|
3. Ұйымдастырушылық қызмет |
||||
1. |
Оқушылар мен ата-аналарды асханадағы балалардың тамақтануының сапасы және балаларды үйде тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша сұрақтар қою |
желтоқсан |
Тамақтануға, сыныпқа жауапты. көшбасшылар |
|
2. |
Асханадағы мұғалімдердің кезекшілігін жоспарлау |
Тоқсанына бір рет |
Директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары |
|
3. |
Тамақтану кестесін жасау.
|
қыркүйек |
Тамаққа жауапты |
|
4 . Оқу іс-әрекеті |
||||
1. |
Оқушылармен дұрыс тамақтану туралы әңгімелесу |
Бір жыл ішінде |
Сынып мұғалімдері |
|
2.
|
Сынып сағаттарын өткізу: «Тәулік режимі» «Тамақтану мәдениеті» «Дұрыс тамақтану туралы» |
Бір жыл ішінде |
Сынып мұғалімдері |
|
3. |
«Дұрыс тамақтану – денсаулықты нығайту факторларының бірі» атты ата-аналар жиналысын өткізу |
наурыз |
Сынып мұғалімдері |
|
4. |
Денсаулық күнін мерекелеу аясында «Салауатты өмір салты үшін» мерекесі |
Сәуір |
Сынып мұғалімдері |
|
5. |
«Дұрыс тамақтану» стендінің дизайны Стенд материалдарын жаңарту |
қыркүйек ай сайын |
Тамаққа жауапты |
|
5. Бақылау жұмысы |
||||
1. |
Азық-түліктің санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау |
күн сайын |
Медицина қызметкері |
|
2. |
Коммерциялық өнімдердің сапасын бақылау, сату уақыты, тамақ |
өнімдерінің сапасы |
Күнделікті неке тәртібі |
уфетное питание (сухой паёк) в КГУ "ОСШ №34" для учащихся 1-4 классов